Over mij

Over mij


Het is middag, ik lig verstijfd van angst op de grond en ik besef,
ik ga mijn gezin pijn doen..


Mijn man en ik zijn 17 jaar samen en hebben het hele plaatje. Wij hebben samen ons droomhuis gebouwd, 2 lieve kinderen, gaan meerdere keren per jaar op vakantie. Mijn echtgenoot is lief en de beste papa die er is en toch...ik voel mij eenzaam, niet de persoon die ik echt ben. Er is liefde voor mijn man maar anders dan als echtgenote en ik voel op zielsniveau dat dit niet meer het leven is zoals ik dat echt wil ervaren. Gedachten schieten door mijn hoofd, de angst bouwt op.


Ik kan toch niet mijn gezin pijn omdat ik iets niet voel?


Wat ik wil ervaren dan?


Ja, verbinding maar wat is dat dan?


Mijn hoofd draait overuren opzoek naar een oplossing. Ik probeer mijzelf te veranderen maar dit geeft niet de verbinding die ik zo graag ervaren wil. Tegen beter weten in probeer ik mijn partner te veranderen maar ook dit helpt niet. Inmiddels ben ik wanhopig en vraag ik mij af waarom het niet lukt een gevoel te creëeren waar ik zo naar verlang. Ik heb al heel wat meegemaakt: ontslag, verlies van mijn dochtertje en een burn-out maar deze pijn is onmenselijk groot. Ik moet voor mijn gevoel kiezen tussen mijzelf en mijn gezin. De hele dag loop ik gespannen rond en ga ik regelmatig naar boven 'de was' doen. In werkelijkheid lig ik met een paniekaanval verstijfd op de grond. Hopende dat ik in slaap val en pas wakker wordt als deze hel voorbij is. Geestelijk en lichamelijk ben ik op.


Op een dag rijd ik langs een kanaal waar ik vaker langsrijd. Het donkere water wordt met de keer aantrekkelijker. Ik weet dat ik er niet in rijd maar ik begrijp heel goed dan mensen dat wel doen. Op dat moment neem ik een beslissing: IK WIL LEVEN, er zijn voor mijzelf en mijn kinderen. Ik gun mijn partner een gelukkig leven. Niet een gestreste en depressieve vrouw. Dit was het keerpunt of eigenlijk het startpunt van een nieuw leven. In relatietherapie bleek nog eens hoe verschillend wij zijn, wij op verschillende frequenties zitten en elkaar niet kunnen vinden, ook al willen we dit nog zo graag.


De beslissing om te scheiden nemen we gezamenlijk. Maar na enkele dagen in een emotionele rollercoaster te zitten besluiten we toch niet te scheiden. Voor mij puur uit angst de verkeerde beslissing te nemen. Echter weet mijn ziel dat een scheiding de juiste beslissing is en besluit ik alsnog om de scheiding door te zetten.

Ik luister naar mijn intuïtie, bid, mediteer, vertrouw op mijn hart en het Hogere, manifesteer het leven dat ik graag wil ontvangen. De mindset- en mindfullness kennis die ik heb en de wil van beide kanten maakt dat ik een goede communicatie behoud met mijn ex-man, mijzelf kan zijn en het leven creër dat bij mij en mijn kinderen past.


Met angst voor het onbekende ga ik een nieuwe fase in. Niet wetende dat 1,5 jaar later wij beide een nieuwe partner zouden hebben, de kinderen goed met beide kunnen opschieten en voorzichtig weer gelukgevoelens toegelaten worden. Door te vertrouwen op mijn intuitie en het Hogere, de angst door te gaan en steeds bewuste keuzes te maken voor mij en mijn kinderen bouw ik een nieuw leven op. Af en toe is er nog verdriet dat mijn gezin niet meer samen is en dat mag. Ik kijk met dankbaarheid terug op mijn huwelijk. De depressie is weg en ik ben mijzelf meer dan ooit tevoren!


Als counsellor begeleidde ik al moeders naar rust en zichzelf maar juist na een scheiding is het belangrijk jezelf te kennen en te durven zijn zodat je een nieuw leven opbouwt waar je van geniet. En er kan zoveel leed  voor moeder, vader en kinderen voorkomen worden met de kennis die ik jou leren kan! Uit deze ervaring is mijn missie ontstaan:


Mijn missie:
Ik voorkom onnodig lijden na scheiden, laat moeders ervaren wat zelfliefde is, zodat zij bewuste keuzes maken, liefdevol naar zichzelf en de kinderen kunnen blijven en samen weer gelukkig worden!


Of je nu zelf de beslissing genomen hebt of de ander. Voorkom dat je onnodig lijdt, je kinderen onbedoeld beschadigd en neem de regie in handen zodat jij en je kinderen weer gelukkig worden!


Liefs, 


Monique

'Je wordt alleen gelukkig als jij jezelf dit toestaat'

Monique Olie